Mark
Ljudje / People
Foto: MinusPlusForward


Jan Rozman
(Slo)


Jan Rozman (1991) deluje kot performer, koreograf, plesalec in improvizator med Ljubljano in Berlinom.
          V svoji umetniški praksi se ukvarja z razširjenim pojmom telesnosti, materialno semiotiko, teksturami, vrzelmi, napakami in zmedo, ekologijo, domišljijo, (znanstveno) fantastiko in humorjem. Svoje delo usmerja v raziskavo in artikulacijo relevantnih uprizoritvenih izrazov za post-internetno / antropoceno obdobje.
          Šolal se je na Umetniški gimnaziji v Ljubljani, na oddelku za sodobni ples, študiral koreografijo na Amsterdamski SNDO (AhK) in opravil magisterij na programu SODA v okviru HZT (UdK) v Berlinu. Leta 2016 je končal tudi dodiplomski študij fizioterapije na Zdravstveni fakulteti v Ljubljani (UL).
          Ustvaril je več avtorskih del (v zadnjem obdobju REČI REČI, MEMEMEME, Desna Leva in Predmetenje) in bil za svoje delo že večkrat nagrajen. Leta 2019 je prejel nagrado Ksenije Hribar, ki jo podeljuje Društvo za sodobni ples Slovenije ter bil prejemnik štipendije danceWEB v okviru festivala Impulstanz na Dunaju. V letu 2020 je bil povabljen na rezidenco programa GPS, ki ga v New Yorku izvaja organizacija Movement Research, istega leta pa je bil skupaj s sodelavci tudi rezident gledališča FELD v Berlinu.

www.janrozman.link

(En)


Jan Rozman (1991) is a freelance dancer, choreographer, performer and performance maker based between Ljubljana and Berlin.
          He is interested in and in his artistic practice engaged with notions of extended bodies, material semiotics, gaps, errors & confusions, ecology, imagination, (science) fiction and humor in a search of relevant performative articulations for the post-internet / anthropocene era.
          Jan studied contemporary dance at Arts Gymnasium in Ljubljana and choreography at SNDO (AhK), Amsterdam and obtained a master’s degree in solo/dance/authorship at HZT (UdK), Berlin.  In 2016 he graduated as a physiotherapist at Faculty of Health Sciences (UL), Ljubljana.
          He created several author works, most recently Things Thing, MEMEMEME, Right Left and Thinging) and performed at festivals in Slovenia (Gibanica, Mladi levi, Cofestival) and abroad (Open Spaces, PAF Berlin, Tanzhafen). He received the danceWEB scholarship in 2019 and was awarded with the Ksenija Hribar promising choreographer award in the same year. In 2020 he was a resident of the GPS program at Movement Research in NYC and held a residency at the FELD Theater in Berlin.

www.janrozman.link

Mark